MUUTOSTYÖILMOITUS

Ennen remontin aloittamista: Toimita täytetty remontti-ilmoitus isännöitsijälle.
Mikäli muutostyö vaatii taloyhtiön hallituksen erillistä käsittelyä tai rakennuslupaa, ei toimenpiteitä muutostyön osalta saa aloittaa ennen luvan myöntämistä.

Remontin saa aloittaa vasta kun taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä on toimittanut kirjallisen luvan remonttiin. Taloyhtiön ja isännöitsijän pitämät tarkastukset ja katselmukset veloitetaan palveluhinnaston mukaisesti. Palkkion maksaa kokonaan osakas uuden asunto oy lain mukaisesti.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakas on velvollinen ilmoittamaan kirjallisesti kaikista huoneistonsa muutos- ja kunnossapitotöistä taloyhtiölle (isännöintitoimistoon) etukäteen. Isännöinti Saarinen Oy valvoo ja dokumentoi osakkaiden teettämät remontit, sekä ylläpitää muutostyörekisteriä. Huoneistokohtaisista muutostöistä tulee merkintä isännöitsijätodistukseen. Valvonnan tarkoitus on varmistaa että remontit suoritetaan hyvän rakennustavan sekä rakennusmääräysten mukaisesti.

Osakas on velvollinen korvaamaan asianmukaisesta valvonnasta aiheutuneet tarpeelliset ja kohtuulliset kulut.

Muutostyön kustannukset ovat täysin osakkeen omistajan vastuulla kuten myös urakoitsijat, joita osakkeen omistaja päättää käyttää, joten tarkista aina että urakoitsijasi on pätevä ja urakoitsijan vastuuvakuutus on kunnossa.

Mikäli muutostyö vaatii taloyhtiön hallituksen erillistä käsittelyä tai rakennuslupaa, ei toimenpiteitä muutostyön osalta saa aloittaa ennen luvan myöntämistä.

Ennen remontin aloittamista: Toimita täytetty remontti-ilmoitus isännöitsijälle.

Remontin saa aloittaa vasta kun taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä on toimittanut kirjallisen luvan remonttiin. Taloyhtiön ja isännöitsijän pitämät tarkastukset ja katselmukset veloitetaan palveluhinnaston mukaisesti. Palkkion maksaa kokonaan osakas uuden asunto-oy-lain mukaisesti.

Mistä toimenpiteistä ei tarvitse ilmoittaa?
– pintojen maalauksesta
– tapetoinnista
– uusien vaatekaappien rakentamisesta vanhojen tilalle
– keittiönkaappien ovien vaihdosta
– avoimelle seinäpinnalle kiinnitettävistä kaapeista

Yleisiä ohjeita tarkastusta sekä remonttia varten:

Remontit ja muutostyöt on suoritettava hyvän rakennustavan, viranomaismääräysten sekä käytettävien tuotteiden valmistajien ohjeiden mukaisesti. Osakas on velvollinen tiedottamaan remontista esim. rapun ilmoitustaululla, mikäli remontista aiheutuu häiriötä muille asukkaille.

Remontista rappukäytävään aiheutunut pöly ja lika on siivottava pois. Tämä ei kuulu taloyhtiön normaalin siivouksen piiriin. Remonttijätteitä ei saa viedä taloyhtiön jätepisteisiin vaan ne on vietävä niille kuuluvaan paikaan kuten esim. Sorttiasemat.

Laminaatin tai parketin asennus

Laminaatin sekä parketin alle on asennettava tarvittava äänieristys ja äänieristyksestä on tehtävä selvitys muutostyöhakemukseen.

Keittiö

Liesituuletinta ei saa asentaa keittiön poistoilmakanavaan.
Ilmanvaihtoventtiileitä ei saa peittää millään vaan ilman on päästävä vaihtumaan venttiilin kautta esteettömästi.

Kylpyhuone
Kylpyhuoneremontissa ennen vesieristystä tehdään tarkastus, jossa selvitetään että pohjatyöt ovat kunnossa. Tämä tarkastus tehdään kun kylpyhuone on muuten jo valmis vedeneristyksen asennukseen. Vesieristyksen asennuksen jälkeen tarkastetaan vedeneristys. Kun kylpyhuone on kokonaisuudessaan valmis, suoritetaan vielä lopputarkastus.

Ulkoseiniä vasten asennettavat kiinteät kalusteet

Vaatekomeroita tai muita pinta-alaltaan laajoja kiinteitä rakennelmia joissa on oma seinä talon ulkoseinää (ei rappukäytävän seinä) vasten, tulee asentaa niin että ulkoseinän ja rakennelman väliin jää pieni tuuletusväli jossa ilma pääsee esteettömästi vaihtumaan.

Työaika

Tee/teetä työt klo 8.00-18.00 välisenä aikana, jotta melusta olisi mahdollisimman vähän haittaa naapureille. Varsinkaan sunnuntaisin äänekkäitä töitä ei tulisi tehdä lainkaan. Jos on pakko työskennellä sunnuntaisin, sovi asiasta ennakolta naapurien kanssa.

Jätteet ja yleistentilojen siisteys remontissa

Remonttijätteitä ei voi laittaa yhtiön jätehuollon vastuulle. Kun jätettä tulee vähän, kuljeta se itse kaatopaikalle ja jos runsaasti, vaihtolava on hyvä ratkaisu. Naapureillasikin saattaa olla omat jätteensä kuormaan, jolloin poistokustannus jakaantuu useammalle. Selvitä ensin YTV:n säännöt remonttijätteen erottelusta. Näin saatat pienentää jätekustannuksia.

Mikäli asuntoremonttisi vuoksi taloyhtiö joutuu teettämään ylimääräisen siivouksen, kasvattaa se remonttibudjettiasi.

Vesikatkokset

Jos remontti aiheuttaa vesikatkoksia, on veden sulkemisesta sovittava huoltoyhtiön / talonmiehen kanssa hyvissä ajoin. Katkoista on erityisesti ilmoitettava talon muille asukkaille. Suunnittele vesijohtotöiden ajoitus hyvin, jotta vettä ei tarvitse katkaista usein ja pitkäksi aikaa.

Pesukoneiden asennukset

Pesukoneiden asennuksessa on aina oltava asianmukaiset, pesukoneille hyväksytyt liitännät. Lisätietoja saat alan ammattilaisilta.

Vesieristystyöt

Vesieritystöissä on oltava erityisen huolellinen, sillä näissä tehdään useimmin kalliiksi tulevia virheitä. Käytä ammattilaisia!

Ennen kuin aloitat remontin, jossa tehdään vesieristys: Ota yhteyttä isännöitsijään!

Isännöitsijä selvittää Sinulle mahdolliset taloyhtiökohtaiset ohjeet ja rajoitukset..

Tulityöt

Mahdollisiin tulitöihin tarvitaan aina asianmukaiset luvat.

Sähkötyöt

Sähkötöitä saavat tehdä vain alan ammattilaiset. Älä siis tee niitä itse. Asukas saa vaihtaa lamput ja kiinnittää kattokruunut, mutta niissäkin pitää olla varovainen.

Sähkötöiden laajuuden mukaan voidaan osakkaalta vaatia tarvittaessa mittauspöytäkirjat sähköasennuksista

Tiedota ympäristöäsi

Ilmoita naapureillesi ajoissa remontin alkamisesta esim. kirjelappusella ja ilmoitustaululle laitetulla viestillä. Mainitse myös remontin arvioitu kesto ja pahoittele työstä aiheutuvan melun haittoja.

Varaa riittävästi aikaa remontille, niin lopputuloskin on hyvä.

Asbestia saattaa esiintyä seuraavissa rakennus materiaaleissaAsbestilla tarkoitetaan kuitumaista silikaattimineraalia, jota on käytetty rakennusmateriaalina, koska silläon hyvät palonkesto-ominaisuudet, se on hyvä lämmön- ja sähköneriste ja se parantaa tilojen akustisia ominaisuuksia. Asbestia on käytetty rakentamisessa mm. putkieristeissä, ruiskutettuna eristeenä, tasoitteissa, kiinnityslaasteissa, maaleissa, liimoissa, rakennuslevyissä, ilmastointi-kanavissa, muovimatoissa, saumauslaasteissa, kaakeleissa, vinyylilaatoissa, palokatkoeristeissä, ovissa, etenkin palo-ovissa, proppausmassoissa, sekä vesikatto- ja julkisivumateriaaleissa.

Tarkempi kuvaus muutostyöstä

Muutostöiden suorittajat

Muutostöiden arvioitu aikataulu


KylläEi

Muutostyön teettäjän (osakas) on huolehdittava asbesti-/haitta-ainekartoituksen teettämisestä, mikäli isännöintitoimisto taloyhtiön edustajana sitä asbestilain mukaisesti vaatii. Asbesti-/haitta-ainekartoitusraportti toimitetaan isännöitsijätoimistoon. Ilmoitettua muutostyötä ei saa aloittaa ennen kuin isännöitsijätoimisto on tutustunut toimitettuun raporttiin ja antanut muutostyöluvan.

Muutostyökohde

Koko huoneiston remonttiKeittiöremonttiWC-/kylpyhuoneremonttiVäliseinien purku tai rakennus

LattiaremonttiVesikalusteiden vaihtoSähkökalusteiden vaihto/lisäysVesi- tai viemäriputkimuutos

Liitteet

Suunnitelmat/työselosteSopimus rakennustöistäValokuviaMuu


Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää